28 november 2017

Jaarlijks worden er in Arnhem bijzondere boeken gemaakt die opvallen vanwege 
hun vormgeving, fotografie, druk of inhoud. Ontwerp Platform Arnhem (OPA), Plaatsmaken en architectuurcentrum CASA organiseren daarom wederom de avond Een Goed Boek.

Lees meer...

12 december 2017

Een tiny house, hotspot onder de zon….

Ooit je eigen woning bouwen is een wensdroom van velen. Voor de meesten blijft het daarbij, sommigen zetten door. Vaak vanuit de motivatie om anders te leven; meer klimaatneutraal met minder spullen en liefst zonder (zware) hypotheek of gewoon welstandsvrij. De financiële crisis van de enkele jaren geleden gaf een enorme impuls aan deze beweging.

Lees meer...

23 november 2017

DE TOEKOMST VAN DE BLOEMKOOLWIJK

U bent van harte uitgenodigd op de eerste editie van het Ruimtekoers Forum op donderdag 23 november: een landelijk symposium waarin stedelijke professionals samen de toekomst van de Nederlandse bloemkoolwijken onder de loep nemen.
Maar liefst dertig procent van de woningen in Nederland is gebouwd in de jaren ‘70 en ‘80, waardoor elke Nederlandse gemeente wel haar kenmerkende bloemkoolwijk kent. Deze baanbrekende woonerven zijn echter al lang niet meer de levendige publieke ruimtes van toen.

Lees meer...

30 november 2017

Doen; samen aan de slag met het afkoppelen van regenwater van het riool

Na een jaar vol inspiratie gaat Arnhem Klimaatbestendig naar een volgende stap; doen! Tijdens heftige piekbuien veranderen wegen in Arnhem-Noord in heuse snelstromende beken. Dat water zorgt in de lager gelegen gebieden voor veel overlast door onderlopende straten en overstroomde kelders. Dit kan voorkomen worden door zoveel mogelijk regenwater in de hoger gelegen wijken af te koppelen van het rioolstelsel en lokaal te infiltreren in de bodem. Maar hoe doen we dat? En wie doet er mee?

Lees meer...