Het klimaatbestendig maken van de stad is een gemeenschappelijke opgave. Ook individuele bewoners en burgerinitiatieven nemen steeds meer de verantwoordelijkheid om tuin of buurt te vergroenen en zo hittestress en waterproblematiek te verminderen.

Tijdens dit Klimaatcafé gaan we het hebben over de bottom up beweging die momenteel vanuit de stad aan het ontstaan is. We zoomen in op het proces en praktische zaken als financiële ondersteuning, maar laten natuurlijk ook verschillende Arnhemse initiatieven aan het woord.

Er is een inspirerend programma met kenners en doeners; Rinske van Noortwijk (GreenWish NL) helpt burgerinitiatieven met hun projecten. Zij zal tijdens het Klimaatcafé vertellen over haar ervaringen en concrete tips geven. Carien van Boxtel geeft een toelichting op de inspirerende Buurtmoestuin De Torentuin uit Zaltbommel. Hoe is dit spraakmakende project tot stand gekomen? Vervolgens komen verschillende Arnhemse buurtinitiatieven over het podium, maar ook organisaties die ondersteuning bieden bij bottom up projecten. Tot slot is er een netwerkborrel en speeddate-sessie waarbij bewoners en initiatieven bij ondersteuners terecht kunnen met vragen, opmerkingen en ideeën.

Dus wees erbij op 22 juni en neem je familie, vrienden, buren en collega’s mee!


Datum: donderdag 22 juni

Tijd: 16.30 - 18.00 uur, deuren open 16.00 uur

Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20

entree gratis

https://www.facebook.com/ArnhemKlimaatbestendig