Een tiny house, hotspot onder de zon….

Ooit je eigen woning bouwen is een wensdroom van velen. Voor de meesten blijft het daarbij, sommigen zetten door. Vaak vanuit de motivatie om anders te leven; meer klimaatneutraal met minder spullen en liefst zonder (zware) hypotheek of gewoon welstandsvrij. De financiële crisis van de enkele jaren geleden gaf een enorme impuls aan deze beweging.

‘Nu overheid en ontwikkelaars zich terugtrekken, bieden zij de ruimte aan stedenbouw van onderaf’, zo constateerden we tijdens een CASA-avond over bottom up initiatieven in 2012. Wat is er in de tussentijd in Arnhem allemaal aan particuliere projecten gerealiseerd: vormde 2012 het momentum voor zelfbouwers of is Arnhems Archicadië een brug te ver?

Op dinsdag 12 december organiseert architectuurcentrum CASA een avond over zelfbouwprojecten, CPO en tiny houses. Hoe doet Arnhem het landelijk gezien, wat is er de afgelopen jaren allemaal gerealiseerd en biedt de stad wel genoeg ruimte hiervoor?

Met: NEXIT-architect Addy de Boer (betrokken bij diverse lokale zelfbouwprojecten), Anouk en Alexander Straus (particulier opdrachtgevers aan de Rodenburgstraat), tiny-house-bouwer Dimka Wentzel en wethouder Geert Ritsema (Gemeente Arnhem).

Natuur, cultuur en architectuur: onder het motto Nieuw Arcadië onderzoekt CASA in 2017 hoe Arnhem zijn kernkwaliteiten verder kan versterken.


Datum: dinsdag 12 december

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20 (Let op ingang is verplaatst)

Entree: 5,- euro (studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis).