07 mei 2019

Op dinsdag 7 mei organiseert CASA in het kader van het jaarthema NUTOPIA! een discussieavond over onze betonverslaving, de impact daarvan en mogelijke alternatieven.

Materialen en idealen vormen gewoonlijk elkaars tegenpolen: eerstgenoemden zijn van nature immers stoffelijk, laatstgenoemden in wezen juist immaterieel. In de utopische architectuur van de vroege twintigste eeuw lagen ze echter in elkaars verlengde. Pure materialen als glas en beton waren de uitdrukking van een nieuwe wereld: Das Glas bringt uns die neue Zeit, Backsteinkultur tut uns nur leid.

Lees meer...

03 juli 2019

Kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers strijkt van 3 tot en met 7 juli weer neer in Arnhem. Twee bijzondere locaties aan de voet van de iconische John Frostbrug, in de wijk Malburgen, worden vijf dagen lang getransformeerd tot bruisende ontmoetingsplekken. Hier geniet je van heerlijk eten en drinken, kunst, theater, muziek, lezingen en workshops. Ondertussen verken je samen met makers, publiek en bewoners nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst.

Lees meer...