Nieuw bestuur, nieuwe kansen! Onder het motto ‘Onze Stad’ hebben GroenLinks, VVD, D66 en PvdA eind mei een coalitieakkoord gesloten. Nu de zomervakantie voorbij is en iedereen de tijd heeft gehad om dat document eens rustig te laten bezinken, nam CASA op dinsdag 11 september de ruimtelijke impact hiervan onder de loep.

Wat zijn de ambities van het nieuwe stadsbestuur voor Arnhems stedelijke ontwikkeling? Zijn deze met elkaar te rijmen? Wat worden de valkuilen? Conflicterende economische en ecologische belangen of de voorgenomen parkeergarage onder de Janssingel? Hoe gaan we nationale opgaven als een gasloze toekomst vormgeven? Én hoe nu verder met omstreden lokale projecten als Stadsblokken-Meinerswijk en de Creatieve Corridor?

Tijdens deze CASA-avond gingen we in gesprek met genodigden en het publiek.
Met onder meer: Cathelijne Bouwkamp (wethouder duurzaamheid en ruimtelijke ordening), Leendert Combée (fractievoorzitter VVD), Harro de Jong (landschapsarchitect Stadsblokken-Meinerswijk), Peter Nijenhuis (Behoud Blauwe Golven), Paul de Bruijn (initiatiefnemer Coehoorn Centraal), Guus de Rijk (Gemeente Arnhem) en Saskia Bak (directeur Museum Arnhem).


 

Foto's: Masha Bakker©

Verslag volgt nog!