I love you, Rietveld – Valentijnsdag in Showroom

Voor alle liefhebbers van architectuur en moderne kunst organiseren CASA en boekhandel Hijman Ongerijmd op donderdag 14 februari een avond in het teken van de liefde. De liefde tussen Truus Schröder en Gerrit Rietveld, de liefde voor de heldere lijnen en voor het experiment in de kunsten.

Speciale hoofdgast is Jessica van Geel, de auteur van I love you, Rietveld, het liefdesverhaal van Rietveld en Schröder. Daarnaast wordt een liefdevol randprogramma geboden.

Over I love you, Rietveld
I love you, Rietveld is geschreven door historicus en journalist Jessica van Geel. Zij vertelt het verhaal over de (geheime) liefde tussen de vermaarde ontwerper en architect Gerrit Rietveld en Truus Schröder. Zij stimuleerde zijn talent en was zijn artistieke geweten, en samen bouwden ze het wereldberoemde Rietveld-Schröderhuis in Utrecht. Jessica van Geel baseerde zich op uitgebreide research, interviews en persoonlijke documenten van de familie. Over liefde, familiebanden, de wording van een groot talent en, met het ontstaan van De Stijl en Dada, ook een treffend tijdsbeeld van een opwindende periode aan het begin van de vorige eeuw.
I love you, Rietveld is uitgegeven bij Lebowski. Het boek is deze avond te koop en Jessica van Geel zal signeren.

Jessica van Geel (1973) is journalist en historicus. Ze schrijft voor o.a. NRC Handelsblad, nrc.next, Vrij Nederland en de VARA Gids. In 2013 verscheen Ik zou uren met je kunnen praten maar... en in 2015 maakte ze samen met haar partner Claudia de Breij de interviews voor Neem een Geit, leven voor gevorderden.


Datum: Donderdag 14 februari 2019

Aanvang: 20.00 uur, deuren open om 19.30 uur

Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20

Entree: gratis