Hoe gelukkig te zijn in de stad?

Kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers strijkt van 3 tot en met 7 juli weer neer in Arnhem. Twee bijzondere locaties aan de voet van de iconische John Frostbrug, in de wijk Malburgen, worden vijf dagen lang getransformeerd tot bruisende ontmoetingsplekken. Hier geniet je van heerlijk eten en drinken, kunst, theater, muziek, lezingen en workshops. Ondertussen verken je samen met makers, publiek en bewoners nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst.

Het belooft een bijzondere editie te worden want Ruimtekoers gaat voor het eerst naar buiten. Eerdere edities vonden plaats in lege kantoren of winkelpanden, nu kiest de organisatie ervoor om de potentie van de buitenruimte in de stad voelbaar te maken: de loze ruimten, de winderige pleintjes waar het onkruid tussen de tegels door schiet, de groenstroken en de parkjes met verweerde bankjes - ooit zijn deze plekken ontworpen als ontmoetingsplekken.

Ruimtekoers nodigt stadsbewoners, kunstenaars, filosofen, theatermakers, beleidsmakers, muzikanten en wetenschappers uit om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen voor de buitenruimte in de stad. Zo is het niet alleen een heel gezellig festival, maar ook een maatschappelijk experiment met als uitgangspunt: het samen leven in de stad voor iedereen beter, mooier en leuker te maken. Wijkbewoners werken nauw samen met programmamakers, dat levert bijzondere ontmoetingen op én een boeiend programma.

Ruimtekoers talks
CASA presenteert op Ruimtekoers een serie lezingen, gesprekken en workshops. Schrijver en programmamaker Bas Heijne sprak in 2016 al op Ruimtekoers over zijn visie op het collectieve gevoel van onbehagen in de samenleving. Dit keer laat hij zijn gedachten gaan over de kansen die hij ziet om dat gevoel te temperen. Wat is er na twee jaar allemaal veranderd?

Het volledige programma is nu bekend en de ticketverkoop is gestart! Zie de website van Ruimtekoers