Waar ligt de balans tussen utopie en realisatie? Op donderdag 21 november presenteert CASA in het kader van NUTOPIA! de lezing Counterweight van Job Floris (MONADNOCK).

Bergen papieren architectuur heeft de vroege twintigste eeuw ons nagelaten; van ellelange lintsteden tot kristallen Stadtkronen en futuristisch woonmachines. De visionaire vergezichten van toen hebben plaatsgemaakt voor realisme. Architectuur kan echter zo veel meer zijn dan een stapel stenen! CASA heeft daarom Job Floris uitgenodigd om te reflecteren op het vak: wat doet de architect en waarom?

Job Floris richtte in 2006 met Sandor Naus het bureau MONADNOCK op, dat inmiddels internationaal bekend is dankzij iconische bouwwerken als de installatie 'Make No Little Plans' voor het Festival a/d Werf in Utrecht (2010), een landmark voor de gemeente Nieuw Bergen (2015), het Atlas Huis (2016) in Eindhoven, en het Parkpaviljoen in Nationaal Park De Hoge Veluwe (2019), dat deze zomer in de achtertuin van Arnhem geopend werd.

Naast ontwerpen houdt MONADNOCK zich bezig met het architectuurdiscours op diverse schaalniveaus. Job Floris, docent aan verschillende architectuuropleidingen in binnen- en buitenland en redacteur van OASE, zal een pleidooi houden voor meer experiment, innovatie en idealisme in de hedendaagse architectuur: ‘Make No Little Plans (they have no magic to stir man’s blood)’.Datum: donderdag 21 november

Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30

Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20

Entree: 5,- euro, studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis