Het klimaatbestendig maken van de stad is een gemeenschappelijke opgave. Bewoners, bedrijven en overheden werken samen om Arnhem bestand te maken tegen klimaatveranderingen. Denk hierbij aan steeds zwaardere hoosbuien, warmere zomerdagen en langere perioden van droogte. De afgelopen jaren is er al het nodige gebeurd om de inrichting van de stad te verbeteren, maar we zijn er nog niet.

Tijdens het Klimaatcafé op donderdagavond 28 februari gaan we de stand van zaken opmaken. We steken als het ware de thermometer in de stad om de temperatuur op te meten. Hoe ver zijn we met het klimaatbestendig maken van Arnhem?

Een flink aantal initiatieven presenteert zichzelf op het podium. Wat zijn hun ambities, wat hebben ze bereikt, hoe hebben ze draagvlak gekregen en wat hebben ze nog nodig? Wethouder Cathelijne Bouwkamp is ook aanwezig en zal ingaan op de klimaatbestendige ambities vanuit haar bestuurlijke rol als wethouder Groen, Openbare Ruime en Duurzaamheid. Vervolgens is er ruimte voor een zaalgesprek. Varen we een goede, klimaatbestendige koers en hoe gaan we verder?

Zoals gebruikelijk wordt het programma afgesloten met inspirerende pitches en een gezellige netwerkborrel om met elkaar na te praten. Het belooft een dynamische en boeiende avond te worden, dus kom vooral want samen maken we de stad klimaatbestendig!


Datum: donderdag 28 februari 2019

Tijd: 20.00 - 21.30 uur, deuren open 19.30 uur

Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20

Entree gratis