In dit café worden we meegenomen in de Arnhemse Aanpak Wijkgerichte Energietransitie. Om de klimaatverandering te beperken is het belangrijk dat we de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Dit betekent dat er ook in Arnhemse wijken voor 2050 een overgang moet plaatsvinden van fossiele energie naar schone energie. Hoe pakken we dit aan?

Ursula van Wandelen, ontwikkelmanager Energietransitie van de gemeente Arnhem, vertelt over de Arnhemse aanpak. Ze deelt de eerste resultaten uit de warmteverkenning: waar liggen kansen voor alternatieven voor het aardgas?

Een belangrijk aspect die daarna wordt belicht: hoe worden bewoners meegenomen in deze grote verandering? Aspecten als betaalbaarheid voor iedereen komen daarbij aan de orde.

Vervolgens laten drie bedrijven zien welke innovatieve oplossingen zij hebben voor energiebesparen en de overgang van fossiele energie naar schone energie in de wijken.

Het inhoudelijk programma start om 16.30 uur en de deuren zijn open vanaf 16.00 uur. De netwerkborrel start rond 17.30 uur.

Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en neem vooral een introducé mee die geïnteresseerd is.

Met hartelijke groet,

Namens het netwerk energie made in Arnhem

Edwin Verdurmen (moderator Energy Café)
Maud Wolf (gemeente Arnhem)


De locatie is Showroom Arnhem, Langstraat 20.

Parkeren kan in parkeergarage Rozet, Langstraat 10.

Showroom Arnhem ligt op tien minuten wandelen vanaf Arnhem Centraal.