CONFRONTATIES

Lessen uit Rotterdam, New York en Medellin

CASA en Museum Arnhem presenteren op donderdag 13 februari de lezing ‘Confrontaties’ door Kristian Koreman (ZUS) en een speciale avondopenstelling van City Life in De Kerk.

Kristian Koreman en Elma van Boxel verruilden na hun studie aan Larenstein het ‘pittoreske Arnhem’ voor het rauwe Rotterdam. Hier vormden zij het inmiddels wereldwijd befaamde bureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) dat zich richt op het ontwerpen van en onderzoek naar architectuur, stad, landschap en publieke ruimte. Aansluitend op de expositie City Life en CASA’s jaarthema De Gedeelde Stad gaat Koreman aan de hand van drie projecten in op de rol van de ruimtelijk ontwerper in ‘conflictgebieden’, waar bewoners en belangen botsen.  

Vanaf 8 februari toont Museum Arnhem de internationale groepstentoonstelling City Life. Mensen & de urbane realiteit, waarin verschillende perspectieven op (over)leven in de almaar groter groeiende steden worden verbeeld. Voorafgaand aan de lezing is er een speciale avondopenstelling van De Kerk met een rondleiding van de curator Manon Braat. 

Aanvang rondleiding: 18.30 uur in De Kerk, Walburgplein 1  

Aanvang lezing: 20.00 uur in Showroom Arnhem, Langstraat 20 (deur open om 19.30 uur).

Entree: € 5,- Vrienden van Museum Arnhem, CASA-sociëteitsleden en studenten gratis. 

Combiticket rondleiding & lezing: € 7,50 bij De Kerk of via eventbrite.com

Evenement: https://www.facebook.com/events/3165596543461204/