17 april 2018

De verborgen relatie tussen stad en defensie

‘Geen betere vrijer dan een Gele Rijer’, deze volkswijsheid illustreert treffend de innige band die Arnhem ooit met zijn soldaten had. Nu zij zich hebben teruggetrokken in het noordelijk buitengebied lijkt Arnhems rijke militaire geschiedenis verleden tijd, maar niets is minder waar. Nog steeds is de aanwezigheid van defensie – hoewel goed gecamoufleerd – van groot belang voor de stad en zijn fysieke ontwikkeling.

Lees meer...

27 maart 2018

Met Joris Lohman & Estée Strooker

Staan onze steden straks vol voedselflats? Eten we allemaal meelwormen of vormen genetische gewassen en kweekvlees ons toekomstige dieet? Iedereen verplicht veganist? Een ding is zeker: ons huidige productie- en consumptiepatroon is over zijn uiterste houdbaarheidsdatum heen! Hoe kunnen we de wereld op een verantwoorde manier voeden? Wat betekent dat voor een stad als Arnhem en hoe houden we het leuk en vooral lekker?

Lees meer...

22 maart 2018

Wat hebben Donald Duck en de Lolo met groene ruïnes en een Volle Muil gemeen? 

Ze passeerden allemaal de revue tijdens 20x20 op donderdag 22 maart!
Op uitnodiging van CASA, OPA en Studio Omstand toonden 13 ontwerpers, kunstenaars en architecten in pitches van 20 beelden maal 20 seconden inspirerende projecten, visionaire producten en succesvolle miskleunen. Kortom: deze tiende editie van 20x20! was weer een groot succes!

Lees meer...

20 februari 2018

Adviezen tegen politieke kortademigheid


Er staan grote uitdagingen voor onze stadspoorten. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseerde CASA op dinsdag 20 februari de discussieavond ‘In het Belang van de Stad’. Welke uitdagingen staan onze nieuwe bestuurders en raadsleden te wachten en welke lange termijndoelen zouden de agenda moeten bepalen? Onder het motto ‘adviezen tegen politieke kortademigheid’ ging CASA in gesprek met diverse genodigden, politici en het publiek.

Lees meer...

23 januari 2018

Op dinsdag 23 januari opende CASA het Architectuurjaar 2018 met de lancering van het jaarthema CASA VISTA. Als introductie hierop schetste Maarten Hajer, hoogleraar Future Urban Studies, een panoramisch uitzicht op de toekomst van de stad in een compact CASA-college met de titel ‘De Macht van Verbeelding: Arnhem in de 21ste eeuw’.

Lees meer...