11 september 2018

Nieuw bestuur, nieuwe kansen! Onder het motto ‘Onze Stad’ hebben GroenLinks, VVD, D66 en PvdA eind mei een coalitieakkoord gesloten. Nu de zomervakantie voorbij is en iedereen de tijd heeft gehad om dat document eens rustig te laten bezinken, nam CASA op dinsdag 11 september de ruimtelijke impact hiervan onder de loep.

Lees meer...

12 juni 2018

CASA-college met Thomas Rau

Op dinsdag 12 juni kwam de visionaire architect en innovator Thomas Rau naar Showroom Arnhem. 

Lees meer...

17 mei 2018

Donderdagavond werd tijdens De Nacht van de Architectuur de tweejaarlijkse Heuvelinkprijs uitgereikt, de Arnhemse architectuurprijs voor het beste nieuwe gebouw. Parkzaal Musis, naar ontwerp van Van Dongen-Koschuch Architects and Planners in opdracht van de Gemeente Arnhem, is de winnaar van de vakjuryprijs. De publieksprijs ging naar Driekapper Vosdijk van JCRArchitecten in opdracht van Phoenx.

Lees meer...

15 mei 2018

Arnhem stond nog niet zo lang geleden bekend als de stad waar nooit iets van de grond kwam. Niets is minder waar; Musis, Markt, Station en Zuidelijke Binnenstad; de stad heeft de afgelopen paar jaar op veel plekken een heel ander aanzien gekregen.

Lees meer...

17 april 2018

De verborgen relatie tussen stad en defensie

Geen betere vrijer dan een Gele Rijer’, deze Ernèmse volkswijsheid illustreert treffend de innige band die de stad ooit met zijn soldaten had. Nu zij zich hebben teruggetrokken in het noordelijk buitengebied lijkt Arnhems rijke militaire geschiedenis verleden tijd, maar niets is minder waar.
Op 17 april bracht CASA de verborgen relatie tussen stad en defensie in kaart.

Lees meer...